Hva betyr spesifikt kalsiumformiat akselerere herding og herding av betong?

Kalsiumformiater et hvitt eller litt gult flytende pulver, som kan øke hydratiseringshastigheten til sement og unngå problemet med for lav herdehastighet om vinteren eller lave temperaturer og våte forhold, for å forbedre den tidlige styrken til mørtel. I dag skal jeg fortelle deg omkalsiumformiat for å akselerere setting og herding av betong hva er spesifikt?

Kalsiumformiat akselererer herding og herding av betong ved å:

1. Forkort innstillingstiden

2. Normaliser langsom herding av sement under lave temperaturforhold

3. Øk veksthastigheten for tidlig styrke

4. Forkort lukketiden i modulen ved produksjon av betong prefabrikkerte deler

5. Forkort tiden før betongen når sin bæreevne

For eksempel brukes Portlandsement generelt i tørr mørtel, som er preget av lav styrke i det tidlige stadiet og høy styrke i det senere stadiet, og tilsetning av en passende mengde kalsiumformiat er fordelaktig for å forbedre den tidlige styrken til produktet.

I Portland sementsystem,kalsiumformiat har effekten av å fremme koagulasjon og tidlig styrke, fordi formiationene i HCOO- kan danne likheter mellom AHt og AFm (CA·3Ca(HCOO)₂·30HOCA·Ca(HCOO)·10H0, etc.), noe som i stor grad reduserer sementets herdetid.

I tilleggkalsiumformiatkan fremme hydreringen av kalsiumsilikat, fordi HCOO-ioner diffunderes raskere enn Ca2+-ioner, og kan trenge inn i hydratiseringslaget av C3S og C2S, og akselerere utfellingen av Ca(OH)og nedbrytning av kalsiumsilikat. HCOO-ioner kan også videre binde silisiumatomer til å reagere med OH- gjennom kjemisk virkning, for å tverrbinde tilstøtende silikatgrupper, fremme dannelsen av CSH-gel og forbedre herdestyrken til sementmørtel.


Innleggstid: 31. mai 2024